Casaments

26.10.2017

Us apropeu a la nostra Parròquia de Sant Pere de les Puel·les per a contreure matrimoni. Aquesta Comunitat us acull i es posa al vostre servei per a preparar el vostre futur matrimoni. Voleu transformar i fer creativa la vostra vida de cada dia, davant de Déu, de l'Església i de la societat, identificant-vos i donant-vos del tot l'un a l'altre, perquè us estimeu i voleu créixer cada dia més en aquest amor i, d'aquesta manera, aconseguir la vostra felicitat.I perquè us estimeu, voleu viure segons unes prioritats i uns valors.


ITINERARI A SEGUIR

1. Demanar dia i hora per al casament i deixar-ho reservat.

2. Quan faltin quatre mesos per a la data del casament, cal adreçar-se a la Parròquia de la noia i demanar que us preparin l'expedient matrimonial.

3. Documents necessaris:

- Partida de Baptisme de tots dos

- Fotocòpia de la plana on sortiu cada un, del Llibre de Família dels pares, o la partida de naixement.

4. La pròpia Parròquia on us preparen l'Expedient, us informarà del CURS de Preparació al Matrimoni, que haureu de fer prèviament. 

5. Un cop us donin l'Expedient Matrimonial acabat, en cas d'haver- lo fet a una altra Parròquia, cal portar-lo a Sant Pere de les Puel·les (dies i hores de despatx)

6. La preparació de la celebració del Matrimoni: la setmana abans del casament, a una hora convinguda amb el mossèn que presidirà la celebració, la prepararem degudament.

                                                                                                                                                                        SI US CASEU A LA NOSTRA PARRÒQUIA, CAL TENIR EN COMPTE...

1. Quan una parella es casa a la nostra Parròquia, però és d'una altra demarcació parroquial, demanem un donatiu de 300 €. 

2. Si la parella que es casa és de la nostra Parròquia -sigui la noia, el noi o ambdós- el donatiu ofert és voluntari.

3. A la nostra Parròquia no tenim cap exclusivitat pel que fa a flors, música i fotògraf.

4. Pel que fa referència a les flors -que demanem als nuvis que ells mateixos gestionin a la floristeria que escullin- recomanem que sigui una ornamentació més aviat senzilla, doncs s'adiu molt amb l'esperit de l'Església, que demana simplicitat en els ornaments del presbiteri, a fi que ressalti el que és més important quan celebrem un Sagrament: l'altar i l'ambó on es proclama la Paraula de Déu. A més, no sempre una ornamentació excessiva és sinònim d'elegància i bon gust. Cal evitar l'ostentació en les celebracions litúrgiques.

5. En l'aspecte musical, la Parròquia us pot ajudar, si ho desitgeu, a buscar músic, oferint-vos diverses possibilitats (orgue, solista, un petit conjunt...) a fi que escolliu la que més us convingui.